Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja pas imamit maturidi

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Fet’h-il-Mexhid (4)
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fat_Majid_21_05_1434.mp3
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Imam në vendin tonë është maturidi. A na lejohet të falemi prapa tij?

Përgjigje: Nëse ai falet në mënyrë të saktë dhe nuk praktikon idhujtarinë apo bidate dhe nuk ka asnjë imam tjetër, ju lejohet të faleni pas tij. Mos e braktisni namazin me xhemat1.


1 Namazi me xhemat është obligim vetëm për burrat.

Shpërndaje: