Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja pas imamit i cili kthehet kah Kibla gjatë namazit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (42) 

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%2011%20-%201%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është vendimi për tu falur pas një imami i cili është duke u falur në drejtim të gabuar në faltoren në tren? Kur mori vesh se ai ishte duke u falur në drejtim të gabuar, ai u kthye në drejtimin e duhur pa e ndërpre namazin apo pa e përsëritur atë.”

Përgjigje: ”Nuk ka asnjë problem. Ai bëri më të mirën që mundej dhe filloi të falej në drejtim të gabuar. Pastaj ai e kuptoi drejtimin e drejtë dhe u kthye andej. Namazi i tij është i saktë.”

Shpërndaje: