Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falu siç falet imami

Muhammed bin Abdil-Vehab el-Uasabi (v. 1436)

Burimi: Ikd-ul-Xhuman min Fataua Ramadan, fq. 36-37

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Shumica e imamëve në vendin tonë i falin teravitë njëzet rekate. A duhet të falemi përgjatë tyre apo ti falim njëmbëdhjetë rekate dhe ti braktisim ata?”

Përgjigje: ”Kur ti je në një xhami ku imam i falë teravitë njëzet rekate ti fali njëzet rekate. Kur ju je në një xhami ku imami i falë njëmbëdhjetë rekate fali njëmbëdhjetë rekate. Falu ashtu sikurse falen në xhami.”

Shpërndaje: