“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Fanellat sportive me emrat e lojtarëve jobesimtarë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Pyetje: Pyetja ka të bëjë me atë i cili vesh rroba që i bartin jobesimtarët. Fanella sportive në të cilat gjendet emri i lojtarit jobesimtarë mbrapa në shpinë. Por, ai që e bartë këtë fanellë, nuk e ka për qëllim që t’i ngjaj atij, apo të ngjasoj me jobesimtarët në përgjithësi.

Përgjigje: Kjo është t’i çmosh ata. Ai i cili vesh rroba që bartin emrat e jobesimtarëve apo fotot e tyre, kjo është t’i çmosh dhe t’i ngritësh ata. Dhe një gjë e tillë nuk është e lejuar. Gjëja më e lehtë që mund të themi në këtë çështje, është të themi se është e ndaluar. E nëse e çmon atë, atëherë mund të vijë deri tek dalja nga Islami.

Shpërndaje: