Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fëmija i cili qëndron në saf gjatë namazit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A e prishin namazin apo safin, fëmijët që nuk mund të dallojnë të mirën nga e keqja nëse ata qëndrojnë në të?”

Përgjigje: ”Fëmijët që nuk mund të dallojnë nuk duhet të qëndrojnë në namaz. Namazi i tyre është i pavlefshëm. Fëmija i cili dallon (gjërat), namazi i tij është i vlefshëm dhe duhet të lejohet që të qëndrojnë në saf.

Ndërsa fëmija i cili nuk dallon nuk duhet të qëndrojë në saf pasi që namazi i tij është i pavlefshëm. Ekziston gjithashtu rreziku që ata të pengojnë ata që falen apo e ndotin xhamin. Kujdestarët e fëmijëve, duhet t’i heqin fëmijët nga safat dhe t’i ndalojnë ata nga pengimi i njerëzve.”

Shpërndaje: