Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fëmija pason babain

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Tealik ala kitab el kauaid uel usul
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com
 
”Nëse një mysliman martohet me një grua të krishtere dhe më pas shtohen me fëmij, fëmija ndjek babain dhe mbi të (fëmijën) gjykohet  se ai është mysliman. E nëse ky fëmijë vdes, lahet, qefinoset, i falet namazi i xhenazes dhe varroset në varrezat e myslimanëve, ngase ai ndjek në fe prindin që është më i mirë.”

Shpërndaje: