Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Festimi i ditës së Shën Valentinit

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Mexhmu Fataua esh-Shejkh Muhamed bin Uthejmin (16/199)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kohët e fundit festimi i ditës së Shën Valentinit po përhapet dhe sidomos në mesin e studenteve femra. Ky është një festival i të nasarave (krishterëve). Njerëzit vishen me rroba të kuqe dhe u japin njëri-tjetrit trëndafila. Ne shpresojmë që ju mund të na sqaroni gjykimin e këtij festivali dhe t’i këshilloni muslimanët në lidhje me të.

Përgjigje: Nuk është e lejuar për të festuar ditën e Shën Valentinit për shkak të arsyeve të mëposhtme:

1 – Kjo festë është risi e cila e nuk ka bazë në sheriat.

2 – Kjo shpie në dhënien pas dashurisë dhe pasioneve sipërfaqësore.

3 – Kjo është shkak që zemrat të merren me këto çështje të cilat kundërshtojnë udhëzimin e selefëve -radijAllahu anhum-.

Kështu që nuk është e lejuar që të festojmë festa tilla pavarësisht nëse kjo ka të bëjë me ushqim, pije, veshje, dhurata apo gjëra të tilla.

Muslimani duhet të gjejë forcë në fenë e tij e jo të pasojë çdo gjë dhe të gjithë atë që e sheh.

Shpërndaje: