“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Festimi i pranverës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (54) 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah%2010%20-%207%20-%201437-101_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë punoj në një shkollë shtetërore. Ata kanë mbajtur një festival pranverorë dhe thonë se ska të keqe në këtë sepse ata vetëm po festojnë ardhjen e pranverës dhe asgjë më shumë. Cili është gjykimi mbi këtë?

Përgjigje: Nuk është e lejuar. Pranvera nuk festohet. Ku e morën këtë? Nuk i përket festave të këtij vendi të festuarit e pranverës.

Shpërndaje: