Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fetvat e përgjithshme lidhur me divorcin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika el-Bab el-Maftuh (2 A)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A vlen divorci i personit të dehur?

Përgjigje: Ne nuk japim fetua për këtë përderisa nuk ekziston një rast specifik. Ndërsa në aspektin e përgjithshëm kjo çështje dërgohet në gjykatë. Nëse gjykata e sheh që ta shpallë të vlefshëm këtë divorc atëherë  e bën, dhe në qoftë se jo, ajo nuk e gjykon të tillë.

Shpërndaje: