Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Feuzan në lidhje me marrjen e nënshtetësisë në shtetin joislam

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: https://www.youtube.com/watch?v=MauCPVY8LPU

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A konsiderohet miqësim me jomuslimanët nëse merr nënshtetësinë e një vendi joislam? A lejohet kjo?

Përgjigje: Po. Kjo është një mënyrë për t’i zbatuar ligjet e tyre mbi të. Kjo është një mënyrë për t’i zbatuar ligjet e tyre. Janë shkruar libra për gjykimin për të marrë nënshtetësinë e jomuslimanëve, dhe se kjo është një mënyrë për t’iu nënshtruar ligjit dhe bindjes së tyre.

Shpërndaje: