Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Feuzan në lidhje me shpërthimin në kishë në Aleksandri

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Ligjërata: Hurmatu Katl-il-Anfus el-Ma’sumeh
Data e fetvas: 1/2-1432 ose 6/11-2011
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë mendoni për sulmin shpërthyes që u bë kundër kishës në Aleksandri, në Egjipt?

Përgjigje: Ky i përket tradhtisë. Nëse ky është kryer nga muslimanët në Egjipt, veprimi i përket tradhtisë. Këta të krishterë kanë marrëveshje dhe mbrojtje tek egjiptianët. Ata janë fqinjët e tyre që moti. Nuk lejohet të tradhtohen ata.

Dhe nëse kjo është bërë nga të huajt, nuk janë egjiptianët që janë përgjegjës për këtë.

Shpërndaje: