Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Filloi të agjërojë në vendin e tij dhe udhëtojë në një vend ku ende nuk kishin filluar me agjërim

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam

 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 11: Një burrë ishte në vendlindjen e tij kur Ramazani filloi. Pastaj ai shkoi në një vend fqinj dhe e pa se banorët e atij vendi nuk kishin filluar të agjërojnë ende. Qëllimi i tij ishte që të qëndrojë në vend për më shumë se katër ditë. A i lejohet që të mos agjërojë?

Përgjigje: Nëse ai shkon në një vend fqinj dhe e sheh se ata nuk janë duke agjëruar, kështu që ai mund të vazhdojë të agjërojë sepse ai do të kthehet në vendin e tij. Ai duhet të vazhdojë të agjërojë. Por në qoftë se ai do të qëndron në vendin fqinj, atij i lejohet që të mos agjërojë sikurse banorët e atij vendi.

Shpërndaje: