Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fjetja në drejtim të kibbles

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Sa i përket vendosjes së shtretërve në drejtim të kiblës, a është kjo obligim apo Sunnet?”

Përgjigje: ”Nuk është e obligueshme. Nëse ai do, mund të flejë në drejtim të kiblës apo në ndonjë drejtim tjetër. Falënderimi i takon Allahut, kjo është një çështje e gjerë.”

Shpërndaje: