Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Flamujt dhe simbolet e kufarëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (26)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20%20-%204%20-%201%20-%201436.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ka të rinj të cilët varin flamuj dhe simbole të vendeve të kufarëve në makinat e tyre. A e cenon kjo Teuhidin?

Përgjigje: Kjo nuk lejohet. Nuk lejohet që të mbashë simbolet e kufarëve rreth qafës tuaj, mbi rrobat e tua, në makinën tuaj ose në shtëpi. Kjo nuk është e lejuar. Është e ndaluar rreptësisht. Ai që beson se akti është i ligjshëm dhe i nderon kufarët dhe këto simbole është kafir.

Shpërndaje: