Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fol kur flasin dijetarët, hesht me ta, ec me ta, ndalu me ta

Imam Ibn Kudameh el-Makdisi (v. 620)

Burimi: Dhajl Tabakat-il-Hanabilah (3/155)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Unë pajtohem me dijetarët kur ata heshtin sikurse unë pajtohem me ta kur ata flasin. Unë them atë që ata thonë. Unë heshtë kur ata heshtin. Unë ecë kur ata ecin. Unë ndalem kur ata ndalen. Unë kujdesem për t’iu përmbajtur atyre në çdo gjendje dhe unë nuk i kundërshtoj ata sepse kam frikë devijimin në qoftë se jam i vetëm.

Shpërndaje: