Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Formimi i një komisioni musliman në një vend kufri për të konfirmuar hyrjen e muajve Ramazan, Sheual dhe Dhul-Hixheh

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: nr 10/112

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar për muslimanët që jetojnë në një vend kufri, që të formojnë një komision të cilët do të konfirmojnë shikimin e hënës së re në muajt Ramazan, Sheual dhe Dhul-Hixheh?
 
Përgjigje: Është e lejuar për muslimanët që jetojnë në një vend kufri që të formojnë një komision që është përgjegjës për të konfirmuar se ata kanë parë hënën e re në muajin e Ramazanit, Sheualit dhe Dhul-Hixhes.

Shpërndaje: