Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fotgrafuesi është mallkuar

Alameh Salih bin Sad es-Suhejmi

Përgatiti: www.perlat-muslimane.com

Shumë herë ua kemi tërhequr vërejtjen se fotografimi ndalohet. Pra mos bëni fotografi as me telefon ose me diçka tjetër.

Një gjë të tillë nuk e lejojmë. Ai që e bën këtë (bën fotografi) është prej mëkatareve.

Profeti salAllahu alejhi ue selem ka thënë:

”Allahu i mallkoftë (ata të cilët) pikturojnë (fotografojnë).”

”E mallkoftë, e mallkoftë, e mallkoftë.”

A është e kjartë ”E MALLKOFTË”???

”Allahu i mallkoftë (ata të cilët) pikturojnë (fotografojnë).”

Profeti salAllahu alejhi ue selem ka thënë:  

”Allahu i mallkoftë (ata të cilët) pikturojnë (fotografojnë).”

Profeti salAllahu alejhi ue selem mallkoi ata të cilët pikturojnë (fotografojnë) krijesa (të gjalla) që kanë shprit.

Gjithashtu Profeti salAllahu alejhi ue selem

”Ata të cilët do të kenë dënimin më të rënd në Ditën e Gjykimit janë ata të cilët bëjnë imazhe.”

Andaj nuk e lejojë askënd që të fotografojë as me telefon ose me diçka tjetër.

Kështu që, fshije (fotografin të cilën e bëre) ose ne të kundërtën do të bejë lutje kundër teje.”

Shpërndaje: