Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fraza ”Mbështetem në Allahun, pastaj në ty”(1)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Fet’h-il-Mexhid (18)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! A lejohet kjo thënie: ”Mbështetem në Allahun, pastaj në ty”?

Përgjigje: Jo, jo, nuk lejohet kjo!

Mbështetja në Allahun është një lloj prej ibadeteve. Nuk lejohet mbështetja në krijesa. Por të autorizosh dikë, nuk ka të keqe në këtë.

Mos thuaj: ”Mbështetem në ty”! 

Por thuaj: “Të kam autorizuar”! Po.

Shpërndaje: