Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

French crop është ka’z

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (71), min:  1:03:18

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul-majd18-02-1439h-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ka’z nënkupton rruajtjen e një pjese të kokës dhe lënien e një pjese tjetër. A është gjithashtu ka’z vetëm të shkurtohen, dhe të mos rruhen, disa pjesë?

Përgjigje: Po. Kjo është gjithashtu ka’z. Prerja dhe rruajtja janë të njëjta. I dërguari (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Ose i rruan të gjitha ose i lerë të gjitha.” 2

Prerja dhe rruajtja janë të njëjta

1 El-Muhalla (7/211).

Shpërndaje: