Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Frika nga magjistari

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet´hul Mexhid (45)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majd%20%20-%2023%20-%2004%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Frika nga magjistari a ndikon në Teuhidin e personit apo është kjo një frikë e natyrshme?

Përgjigje: Frika nga magjistari është sikurse frika nga shtazët grabitqare, goditjet, shkëmbinjtë dhe gjërat e tjera. Pra një frikë e natyrshme. Por në qoftë se frika nga magjistari shoqërohet me bindje dhe nënshtrimi ndaj tij, kjo bëhet adhurim. Të frikësohesh prej tij, t’i shmangesh atij dhe të qëndroshë larg nga ai është e padëmshme.

Shpërndaje: