Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fruta vendase dhe pije të ëmbla

Imam Muhamed bin Muflih el-Makdisi (v. 763)
El-Adeb esh-Shar’ijeh (3/21)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Prej shëndetit të mirë është se profeti ﷺ hante nga frutat që kishte mundësi t’i hante. Frutat janë një ilaç i dobishëm nëse hahen siç duhet. Në çdo vend Allahu -te ala- lejon që frutat e përshtatshme për çdo zonë të rriten. Ai që shmang ato plotësisht është i ekspozuar ndaj dëmit më shumë sesa dobisë. Ajo që është gjithashtu e mirë për shëndetin është se profetit ﷺ i pëlqenin pijet e ëmbla dhe të ftohta, tha Aishah -radijAllahu anha-1.


1 Transmeton Tirmidhi dhe Nesai.

Shpërndaje: