Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fshatarit që i mungojnë mjete për të korrë, e meriton ti jepet zekati

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (1/468-469)

 www.perlatmuslimane.com

235 – Salih bin Zijad es-Susit. Ai transmetoi disa gjëra nga imami ynë duke përfshirë:

Fet’h bin Shukhruf ka thënë: E kam dëgjuar Salih bin Zijad es-Susin duke thënë:

“E pyeta Ahmed bin Hanbelin në lidhje me njeriun i cili ka grurë të pjekur, por nuk ka mjete për të korrë. A ka të drejtë për zekat ai?

“Ai u përgjigj: “Po, ai ka të drejtë.”

Shpërndaje: