Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Furnizimi i fëmijëve që marrin bursa shkollore

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: “Unë i furnizojë fëmijët e mi dhe paguaj shpenzimet e tyre shkollore.Megjithatë unë kam dy vajza që janë duke studiuar në universitet dhe marrin bursashkollore të cilat mbulojnë shpenzimet. A më lejohet të mjaftohem me kto dhetë mos u jap atyre ndryshe nga vëllezërit e motrat e tyre?”

Përgjigje: “Po. Në qoftë se vëllezërit e motrat nuk marrin bursa shkollore, ju jep atyre atë që ata kanë nevojë. Në qoftë se vajzat marrin bursa të cilat mbulojnë nevojat etyre, nuk u jep atyre diçka pasi që nuk kanë nevojë. Kjo i përket furnizimit.Ti furnizon që nuk merr bursa nga shkolla ndryshe nga ata që marrin dhe nuk kanë nevoj për to.”

Shpërndaje: