Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gazetat me foto

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime Shkencore dhe Fetva”, fetvaja nr 3079
 
Anëtar: Abdullah bin Kuud
Anëtar: Abdullah ibn Gudejjan
Nënkryetar: Abdurr-Rrezak Afifi
Presidenti: Abdul-Aziz ibn Abdullah bin Baz
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë mendoni për mbajtjen e gazetave që përmbajnë foto? A hyjnë këto foto tek llojet e ndaluara të fotove?”

Përgjigje: “Posedimi i gazetave që përmbajnë fotografi është e lejuar, në qoftë se përmbajnë njohuri të dobishme. Ata që posedojnë gazetat duhet të fshijnë imazhet me ngjyrë ose të ngjashme. Nëse mbajtja është për shkak të imazheve, kjo nuk lejohet.

 Allahu na dhëntë sukses! Paqja dhe bekimi qofshin mbi Profetin tonë Muhammedin, familjen e tij dhe shokët e tij.”

Shpërndaje: