Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gënjeshtra si justifikim

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva 

Burimi: Fetuaja nr. 1/15806

Përgatiti:www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Unë kisha lënë një takim me një shok timin, por harrova takimin dhe nuk shkova për ta takuar atë.

Kur e telefonova, në emër të kërkim faljes, i thash atij se kam udhëtuar për në fshatin tim, edhe pse në realitet nuk kisha udhëtuar.

Mirëpo, qëllimi im parësorë nuk  ishte për ta gënjyer atë. Çfarë është gjykimi i Islamit për këtë?”

Përgjigje: “Është e ndaluar që t’i të gënjesh, edhe nëse kjo bëhet për ta justifikuar veten tënde. Ti sinqerisht duhet të pendohesh tek Allahu dhe të mos gënjesh në asnjë gjë.

Salavatet dhe selamet qofshin mbi të dërguarin Muhammed, mbi familjen dhe shokët e tij!”

Shpërndaje: