Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gërvishtja e plagës dhe nxjerrja e dhëmbit gjatë agjërimit

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Mexhmu-ul-Fataua (19/252)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse agjëruesi gërvisht një plagë ose i nxirret dhëmbi pas së cilës fillon t’i rrjedh gjak. Cili është gjykimi i agjërimit të tij?

Përgjigje: Agjërimi i tij është i vlefshëm në të dyja rastet pavarësisht nëse i del pak apo shumë gjak sepse kjo nuk është hixhame dhe nuk e ka gjykimin e saj. Nëse humbet një sasi të madhe të gjakut dhe dobësohet, atij i lejohet që ta ndërpres agjërimin dhe ta agjërojë këtë ditë më vonë.

Shpërndaje: