“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gjaku pas abortit të pa dëshiruar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Pas abortit të padëshiruar, gjaku që rrjedh nga mitra, a konsiderohet nifas apo nuk luan ndonjë rol (në lidhje me ibadetet)?”

Përgjigje: ”Nëse shtatzënia ka zgjatur më gjatë se 80 ditë, gjaku pas abortit është nifas. Në këtë rast ajo nuk fal namazin. Në qoftë se nuk ka zgjatur më shumë se 80 ditë, gjaku që rrjedh nga mitra nuk pengon në lidhje me ibadetet. Prandaj ajo nuk duhet të lë namazin.”

Shpërndaje: