Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet të agjërojë udhëtari? – Komisioni për Fetva

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja: (10/209-210)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gjatë udhëtimit, a është më mirë të agjërohet apo jo?
 
Përgjigje: Shumë hadithe autentike të profetit ﷺ nga veprat dhe thëniet e tij sugjerojnë se është më mirë për udhëtarin që ndien vështirësi të që të mos agjërojë, dhe nëse nuk ndien vështirësi është e lejuar për të që të agjërojë.
 
Transmeton Muslimi se Hamza bin Amr el-Eslemij ka thënë:
 
O i dërguari i Allahut, unë ndihem mjaft i fortë që të agjërojë kur jam në udhëtim, kështu që a ka ndonjë gjë të keqe në qoftë se unë agjërojë gjatë udhëtimit?
 
I dërguari i Allahut ﷺ i tha:
 
’’Ky është një lehtësim nga Allahu, kështu që ai që e praktikon atë, ai ka bërë diçka të mirë. Por në qoftë se dëshiron të agjërojë, le të agjërojë.’’

Shpërndaje: