Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjëja e parë që duhet t’u mësohet fëmijëve

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (2/95)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

El-Mejmun tha:

E pyeta Ahmed bin Hanbelin: Me çfarë mendon se unë duhet të filloj ta mësoj djalin tim? Me Kuran apo hadith?

Ai u përgjigj: Me Kuran. Me Kuran.

I tha: A ti’a mësojë tërë Kuranin?

Ai u përgjigj: Po, përveç nëse ajo bëhet shumë e vështirë për të. Nëse kjo ndodhë duhet t’ia mësosh atij pjesë prej tij. Pastaj ai tha: Nëse ai e lexon atë së pari, ai mësohet me të dhe i përmbahet atij.

Shpërndaje: