Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjëja e parë që duhet t’u mësohet njerëzve të thjeshtë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Umdat-il-Fikh (35)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Umdatul%20Fiqh%20-%2018%20-%201-%20-1436.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ne kemi shumë beduinë dhe njerëzit të thjeshtë në qarqet tona. Si duhet t’ua mësojmë atyre fenë atyre? Me çfarë duhet të fillojmë?”

Përgjigje: ”Mësojuni atyre namazin, abdesin, pastrimin. Mësojuni atyre namazin. Kjo është e nevojshme. Ju duhet t’ua mësoni atyre abdesin, pastrimin, namazin dhe rregullat e namazit. Megjithatë, besimi është më e rëndësishmja. Mësojuni atyre besimin e vërtetë megjithatë shkurtimisht. Ndaloni ata nga idhujtaria dhe bidatet.

Shpërndaje: