Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjendja e njeriut në përballimin e fatkeqësisë, ka tre shkallë!

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: ”Mexhmu’ul-Fetava ue Mekalat”, 13/112

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është vaxhib (obligim) të falënderohet Allahu në fatkeqësi?!”

Përgjigje: ”Në këtë gjendje, vaxhib është të duruarit! Ndërsa për sa i përket të qenit i kënaqurit me sprovën (fatkeqësinë) apo të falënderuarit e Allahut për këtë gjë, kjo është vetëm e pëlqyeshme. Në lidhje me përballimin e fatkeqësisë, ka tre shkallë:

1. Durimi, gjë e cila është vaxhib.

2. Të qenit i kënaqur me fatkeqësinë, kjo është diçka e pëlqyeshme.

3. Falënderimi i Allahut në lidhje me atë fatkeqësi, dhe ky është niveli më i lartë.”

Shpërndaje: