Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjetja e parave

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetuaja nr (15/449)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kam gjetur 100 rijal (e barabartë me 20 euro) në rrugë, unë i morra ato dhe bëra shpallje se kam i gjetur ato përgjatë një viti të tërë dhe askush nuk ka ardhur për të kërkuar këto para gjatë kësaj periudhe kohore. Çfarë duhet të bëj tani me këto të holla?

Përgjigje: Në qoftë se çështja është ashtu siç keni thënë ju, se ti i ke bërë shpallje sipas sheriatit për një vit, ato konsiderohen të jenë parat tua. Nëse pronari i tyre do të vijë ndonjëherë tek ti edhe pas kësaj kohe, atëherë jepja atë shumë të parave.

Shpërndaje: