“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gjurmimi i imamëve të xhamive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (12)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fthmjd-23011435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmslimane.com

Pyetje: A i lejohet nxënësit të dijes të gjurmojë besimet e imamëve të xhamive, nëse ai mendon se disa prej tyre kanë besime të kufrit? Çfarë e këshilloni atë që e bën këtë dhe dyshonë shumë në këtë?

Përgjigje: Nuk është e lejuar për të menduar keq për muslimanët. Nëse ti sheh diçka, ti reagon në bazë të asaj. Përndryshe, në esencë muslimani është besimdrejtë dhe i besuar. Nëse i sheh njerëzit duke u falur ti duhet të falesh me ta. Lini mendimet e këqia. Mendoni mirë për vëllezërit e tu deri sa të provohet e kundërta.

Shpërndaje: