Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykatësi ka të drejtë të ndaj çiftin

Alameh Muhammed Ibn Abdilah Es-Subejjil 

Burimi: Fataua ue Rasa´il Mukhtarah fq.451

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Një pyetës pyet: Nëse një burrë ka bërë aktin e martesës me një grua dhe më pas largohet për tri vjet, a i lejohet asaj që të kërkoi ndarjen me ndërmjetësimin e gjykatësit? Na u përgjigjni Allahu iu shpërbleftë me të mira.”

Përgjigje: ”I lejohet që çështjen e saj ta ngrej tek gjykatësi dhe ai ta thërrasë atë (burrin) që të prezantoi, dhe nëse ai refuzon (që të prezantoi në gjykim) dhe nuk vjen, ajo ka të drejtë që të kërkoi prej gjykatësit ndarjen e saj.

Dhe tek Allahu qëndron suksesi.”

Shpërndaje: