Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi i kontratës së martesës nga daja pa mendimin e xhaxhit të vajzës

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)
Gharatul-Ashritah 2/249
Përktheu: Valdet Gash
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në qoftë se kontrata e martesës është përfunduar nga daja i vajzës pa marr parasysh pëlqimin apo mendimin e xhaxhait të vajzës, si është dispozita e sheriatit për këtë kontratë martese?

Përgjigje: Ajo që duket e saktë tek unë është se martesa është e pavlefshme në qoftë se axha është në dispozicion. Mirëpo, në qoftë se ai nuk është i pranishëm dhe nuk është e mundur për ta arritur atë, daja shkruan kontratën e martesës si përfaqësues i xhaxhait.

Shpërndaje: