“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi i qëndrimit në xhami për femrën me menstruacione

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: http://islamcast.wordpress.com/2008/09/08

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetësi: ”Cili është gjykimi që gruaja me gjakderdhje (të menstruacioneve apo gjatë kohës së lehonisë) të prek Mus-hafin dhe të lexoj prej tij? Dhe, cila është gjykimi që ajo të hyjë në xhami për të kërkuar dituri?”

Përgjigje: ”Nuk i lejohet asaj të qëndrojnë në xhami dhe nuk i lejohet të prek Mus´hafin derisa ajo të pastrohet.

Por në qoftë se ajo ka nevojë dhe e prek atë me një leckë për t’iu referuar një ajeti ose diç tjetër, nuk ka bërë ndonjë gjë të keqe. Nuk i lejohet ta prek Mus´hafin pa ndonjë leckë apo diç tjetër. Ndërsa i lejohet asaj të lexojë Kur’an përmendësh.”

Shpërndaje: