Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi mbi fotografitë e domosdoshme

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Vol 1, fq. 660, Fetvaja nr: 260

Anëtar: Abdullah bin Sulejman bin Mani

Anëtar: Abdullah ibn Gudejjan

Vice President: Abdurr-Rrezak Afifi

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë është gjykimi për fotografitë e bëra për shkak të domosdoshmërisë dhe për çëllime dekorative?

Përgjigje: Fotografitë e gjallesave janë haram, përveç nëse është e domosdoshme, të tilla si fotografitë për kartat e identitetit apo pasaportat, ose fotot e kriminelëve për shkak të identifikimit të tyre kur kërkohet të arrestohen, nëse ata kryejnë një krim apo kur përpjekën për të ikur; e kështu pra në raste të ngjashme ku ka nevojë.

Allahu na dhëntë sukses! Paqja dhe bekimi qofshin mbi profetin tonë Muhammedin, mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij.

Shpërndaje: