Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fraza ”Mbështetem në Allahun, pastaj në ty”(2)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është shirk në fjalë thënia ”Mbështetem në Allahun, pastaj në ty”?

Përgjigje: Po. Mos thuaj: ”bështetem në Allahun, pastaj në ty”! Thuaj se: “i mbështetesh vetëm Allahut”, kurse për filanin thuaj të kam autorizuar, e mos thuaj jam mbështetur tek ti. Thuaj: “unë e autorizojë atë”. Kur autorizuesi e autorizon pranuesin e autorizimit, ai mbështetet në Allahun -azze ue xhel-, e nuk mbështetet në personin të cilin e ka autorizuar. Personin të cilin e ka autorizuar, ai është vetëm një mjet. Nuk duhet mbështetur në shkaqe.

Shpërndaje: