Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi mbi huazimin e parave për të paguar zekatul-fitrin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet huazimi i parave për të dhënë zekatul-fitrin nëse nuk kemi para të mjaftueshme për të blerë ushqimin që duhet të jepet?

Përgjigje: Jo. Ai nuk duhet të huazojë. Nuk është obligim për të që të huazojë para për të paguar zekatul-fitrin. Nëse ai ka me çka ta paguajë zekat-ul-fitrin atëherë le ta bëj, nëse jo, atëherë ai është i falur dhe i arsyetuar nga Allahu.

Shpërndaje: