Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi mbi këngën dhe poezinë

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva 

Burimi: Fetuaja nr 3635.

Përgatiti: www.perlat-muslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi për të dëgjuar këngë dhe poezi?”

Përgjigje: “Dëgjimi i këngëve është i ndaluara. Në rastin e poezisë, në qoftë se ajo përmban fjalë të urta, nxitje për punë të mira, përkujtesa të dobishme dhe gjëra të tjera të mira, ajo është e lejueshme. Por në qoftë se ajo promovon gjëra të ndaluara ose thërret për të lënë veprat e detyrueshme, atëherë kjo është haram.”

Shpërndaje: