“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi mbi luajtjen e valles për gratë

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: http://youtu.be/Bv-DadB8XDU
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi mbi të luajturit valle gratë?”

Përgjigje: ”Në dasma dhe ahengje të tjera nëse ato nuk e bëjnë këtë në prani të meshkujve dhe nuk ka asnjë Tubul (një lloj i tupanit) –por shoqërohet nga defet, atëherë lejohet. Pra, nëse është brenda konditave të tilla, atëherë nuk ka të keqe insha-Allah.”

Shpërndaje: