Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi mbi personin i cili rebelohet kundër udhëheqësit të myslimanëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë është gjykimi mbi atë që rebelohet kundër udhëheqësit të myslimanëve?”

Përgjigje: ”Ai është mëkatar. Duhet luftuar kundër tij dhe duhet të vritet1. Ai duhet të vritet dhe nuk duhet të lihet që ta prishë qetësinë në mesin e myslimanëve duke mbjell fitne në mesin e tyre. Personi i tillë është një nga shkatërrimtarët në tokë.”

___________________________

1 Shih: https://www.perlatmuslimane.com/kush-i-zbaton-gjykimet-dhe-denimet-e-sheriatit/

Shpërndaje: