“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi mbi salavatet gjatë namazit

Imam Abdurr-Rrahman bin Nasir es-Sa´di (v. 1376)

Burimi: el-Mexhmu el-Kamilah li-Mu´allafat vol.7 fq.107

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi për të dërguar salavate (salavatet të cilat thuhen pas teshehudit) mbi profetin salAllahu alejhi ue selem gjatë namazit?

Përgjigje: ”Dërgimi i salavateve mbi profetin salAllahu alejhi ue selem është një prej shtyllave të namazit sikurse kanë dëshmuar tekstet.”

Shpërndaje: