Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi mbi shitblerjen e fishekzjarrëve

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu el-Fataua li Fadilat esh-Shejkh Muhammed bin Salih el-Uthejmin [es-Sadirah min Markez ed-Da’uah uel-Irshad bi Unejzeh] (3/3)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të shitur, blerë dhe përdorur fishekzjarrë?”

Përgjigje: Unë e konsiderojë të ndaluar shitjen dhe blerjen e tyre. Kjo është për shkak të dy arsyeve:

  1. Është shkapërderdhje e parave dhe shkapërderdhja është e ndaluar dhe
  2. Ato i shqetësojnë njerëzit me zhurmën e saj shqetësuese. Gjithashtu mund të ndodhë që zjarret të ndodhin nëse këto raketa bien në diçka të djegshme. Bazuar në këto dy arsye, unë e konsideroj këtë të ndaluar dhe se nuk lejohet shitja apo blerja e tyre.

Shpërndaje: