Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi mbi tekbirin kolektiv gjatë bajramit – Mukbil

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)
Burimi: http://muqbel.net/fatwa.php?fatwa_id=2650
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi mbi tekbirin kolektiv gjatë bajramit?

Përgjigje: Kjo nuk është transmetuar nga profeti ﷺ. Bazuar në këtë nuk këshillojmë që kjo të bëhet. Nëse dikush e bën këtë, e këshillojmë që të mos e bëjë këtë. Dhe nëse dikush e bënë këtë, ne nuk mund të gjykojmë mbi të dhe të themi se ai është bidatçi. Allahut i kërkojmë ndihmë. Po!

Shpërndaje: