Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi për përdorimin e kremeve për heqjen e qimeve

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Kum’ul-Mu’anid (560)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për rruajtjen apo përdorimin e kremeve për heqjen e qimeve nën sqetull, ku është e vështirë për të hequr ato duke i shkulur?
 
Përgjigje: Profeti urdhëroi që shkulen qimet në sqetull dhe të rruhen qimet përreth gjenitaleve.
 
Në qoftë se është e vështirë për një person që t’i shkulë ose rruaj qimet nën sqetull, nëse nuk ka rrezik anësorë për përdorimin e këtij kremi, atëherë nuk ka pengesë për një gjë të tillë. Qëllimi është largimi i qimeve, kështu që nuk ka të keqe në këtë in sha Allah.

Shpërndaje: