Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi për të folur në një gjuhë tjetër përveç gjuhës arabe

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Mukhtasar Zad-il-Ma’ad (79)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/mo–14340315.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është vendimi mbi të folurit apo të shkruarit në një gjuhë tjetër përveç gjuhës arabe nëse nuk ka ndonjë nevojë për këtë?”

Përgjigje: ”Kjo është e urryer apo e ndaluar. Është e ndaluar nëse e flet atë gjuhë sepse e do atë. Lejohet vetëm kur është e nevojshme.”

Shpërndaje: