Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi për të thënë ”Muhamedun resulullah” pasi të thuhet ”la ilahe ilAllah”

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (15)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul-14-2-1435-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja: A është e ligjësuar dhe e rekomanduar që gjithmonë të thuhet “Muhamedun resulullah” pasi të thuhet “La ilahe ilAllah” apo kjo thuhet vetëm gjatë hyrjes në Islam?

Përgjigje: Jo, nuk është e kufizuar me hyrjen në Islam. Thuhet: “Eshhedu en la ilahe ilAllah ue eshhedu enne Muhameden resulullah”. Këto dy shahadetet janë të përbashkëta. Kur të dyjat përmenden, të dy shahadetet kanë kuptimet e tyre, dhe nëse përmendetnjëri shahadet e përfshin tjetrin.

Shpërndaje: