Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi për tu ndarë nga burri i cili dëshiron të rimartohet (2)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/ar/node/16411

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është prej arsyeve sheriatike që gruaja të kërkojë të ndahet nga burri i cili dëshiron të martohet me një grua të dytë?

Përgjigje: Në qoftë se ajo u martua me të me kusht që ai të mos martohet me një grua të dytë dhe ai e bën këtë atëherë:

“Muslimanët i përmbahen marrëveshjeve të tyre.” (hadith i saktë).

(atëherë ajo ka të drejtë të ndahet).

Por në qoftë se ajo nuk ia ka vendosur këtë kusht atëherë ajo nuk ka të drejtë ta ndalojë atë nga një gjë e lejuar. Kjo është diçka e lejuar. Kjo është drejtë e tij. Por ai është i obliguar të jetë i drejtë ndaj tyre.

Shpërndaje: