Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi që burrat dhe gratë t’i rruajnë qimet e kofshëve

Alameh Zejd bin Muhammed bin Hadi el-Medkhali

Burimi: http://z-salafi.com/v2/zsalafi.php?s_menu=23&

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë është vendimi për rruajtjen e qimeve në kofshë për burrat dhe gratë, pavarësisht nëse është e nevojshme apo jo?

Përgjigje: Nuk kemi ndonjë hadith në lidhje me këtë. Nuk ka asnjë përfitim nga rruajtja e qimeve të kofshëve. Gjithashtu, kjo nuk dëmton askënd. Por në qoftë se kjo gjë (lënia e qimeve) deformon pamjen ose nuk i pëlqejnë gruas, atëherë nuk ka asgjë të keqe nëse i rruan ato qime. E njëjta gjë vlen edhe për burrin.

Shpërndaje: